Korona-ajan terveiset Karstulasta Onsteelilta

Konepajojen koronapainajainen alkaa pikkuhiljaa paljastumaan. Suurten teollisuusyhtiöiden tilauskertymät ja irtisanomiset ovat tällä hetkellä julmaa katsottavaa.

Koronapandemiasta huolimatta OnSteel on päättänyt jatkaa investointi- & kehittämishankkeiden sarjaa suunnitelman mukaisesti. Koronavirus tullaan selättämään ennen pitkää ja silloin olisi mukava, että paja on heti iskukunnossa.

Kesäkuussa 2020 startattu investointi- & kehittämishanke nro3 pääsi kovaan vauhtiin heti heinäkuussa. Miesten ollessa kesälomilla, uusimme kokoonpanotilamme täysin ja samaan syssyyn myös laajensimme niitä n.70m2. Samaan aikaan teimme suuren työn myös meidän maalaus osastolla. Maalaamoon tehtiin täydellinen pintaremontti ja uusimme myös pesukoneen. Uusi pesukone mahdollistaa entistä suurempien kappaleiden pesun. Uuden koneen ominaisuuksien myötä myös pesutulos on entistä raikkaampi!

Näillä toimilla kokoonpanon ja maalauksen läpimenoaikoja on saatu tuottavampaan suuntaan laadun paranemista unohtamatta.

Investointiohjelma ei suinkaan pääty tähän. OnSteelin hurjan investointitrillerin seuraavasta stepistä laitellaan pian taas tietoa.

Hanke on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastosta.

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlat 2020

Upeita pukuja ja mahtavia ihmisiä! 

Tämä oli ehdottomasti vuoden hienoin ja odotetuin juhla. Parasta oli yrittäjien yhteishenki! Huikeaa osaamista Keski-Suomesta. 

Kuvaaja: Tero Takala-Eskola @terote7

Uusi CNC-sorvi

Ja taas yksi pitkäaikainen haave toteutui. Vahvistimme tuotantoamme uudella Doosan Puma700M sorvilla. Asennustyöt ovat loppusuoralla ja pikkuhiljaa alamme ottamaan konetta tuotantokäyttöön.

Vastaavankokoista vaakasorvia ei ole meillä ennen ollut, joten nyt pystymme tarjoamaan uutta kapasiteettia uudessa kokoluokassa.

Koneella voi sorvata max D=900mm ja L=1600mm -kokoisia kappaleita. Koneessa on myös tukilaakerivarustus ja pyörivät työkalut. Saa tulla tutustumaan.

Työsuojelutoimikunnan kiitokset

Työsuojelutoimikunta kiittää OnSteelin henkilökuntaa menestyksekkäästä kuluneesta vuodesta työsuojelun osalta. Vuonna 2017 tapahtui kaksi työtapaturmaa. Sairaslomien suhde tehtyihin työtunteihin oli 1,48%, mikä on erinomainen tulos verrattuna alan keskiarvoon joka on 5%.

Tästä voimme kiittää aktiivista henkilökuntaa, henkilöstön työkyvyn ylläpito-ohjelmaa sekä LähiTapiolan tarjoamaa kokonaisvaltaista työkykyvakuutusta.

Pientä pintaremonttia

Noniin, nyt on lisää tilaa hitsaukselle. Talviloman aikana saatiin viimeisteltyä hitsaamon laajennus ja pintaremontti. Hitsaamon remontti jatkuu vielä kesän aikana. Pystymme jatkossa hitsaamaan kookkaampia kappaleita.

Syksy hyvässä vauhdissa

Nyt on syksy vauhdissa. Olemme vahvistaneet joukkoamme UUSILLA osaajilla ja etsimme edelleen lisää osaajia, katso avoimet työpaikat täältä.

Myös kalusto vahvistuu – Modernisoitava karusellisorvi sai äskettäin tyylikkään ohjauskonsolin.

Karusellisorvin modernisointi etenee suunnitellusti

Modernisointi etenee suunnitelman mukaan. Kone on jo saanut uuden päälaakerin alleen ja sähkötöiden tekeminen on jo varsin pitkällä. Osa uusista Siemens-moottoreista on myös löytänyt jo paikkansa koneen uumenista.

Koneen ympärille rakennetaan modernit, työturvallisuutta ja viihtyvyyttä lisäävät suojat ja työtasot.

Lisää päivityksiä edistymisestä tulossa pian!